Connect with us

Erop uit? Dit zijn de lekkerste plekken om te lunchen in Amsterdam

Amsterdam lunchen

Food

Erop uit? Dit zijn de lekkerste plekken om te lunchen in Amsterdam

Lunchen buiten de deur is gezellig én gemakkelijk, je hoeft eens geen lunch klaar te maken. Nu de horeca weer op (bijna) volle toeren draait, is het extra leuk om nieuwe plekjes en gerechten te proberen. Woon je in of in de buurt van Amsterdam? Lees dan snel verder, want wij zetten de fijnste plekken om te lunchen in onze hoofdstad op een rijtje.

Van een snelle sandwich tot een uitgebreide lunch – dit zijn de fijnste plekken om ’s middags te vertoeven.

Bonnie – Oud Zuid

Een vrij nieuwe plek waar je heerlijk eet is Bonnie. Hier waan je je even in een Parijse bistro, inclusief gloeiende heaters en gezellige luifels. Het is het buurtcafé waar je geniet van de Amsterdamse gezelligheid, maar ook voor een heerlijk broodje Melanzane of krokante kip ben je hier aan het juiste adres.

Amstelveenseweg 226, Amsterdam

Van Dam – Oud-Zuid

Bij brasserie Van Dam is het altijd druk. En dat is niet gek, want ieder broodje op de uitgebreide kaart is om je vingers bij af te likken. Of je nu gaat voor een eenvoudig broodje filet americain of een tuna tartare: het wordt gegarandeerd genieten.

Cornelis Schuytstraat 8-10, Amsterdam

Sjefietshe – De Pijp

Geen zin in een broodje, maar wel in een verfijnde ceviche? Dan ben je bij Sjefietsje in De Pijp op de juiste plek. Met maar liefst vijf ceviches en veel andere gerechten op de kaart is hier voor iedereen iets te vinden.

van Ostadestraat 1, Amsterdam

De Wasserette – De Pijp

Midden in De Pijp op het gezellige Gerard Douplein vind je De Wasserette. De Wasserette is de perfecte plek voor lekkere broodjes en goede koffie. Of je nu gaat voor Eggs Florentine of een broodje kippendij met pancetta: De Wasserette wil je niet missen.

Eerste van der Helststraat 27, Amsterdam

Ramona – Oud-West

Ramona is een all day café, bistro & bar waar je terecht kunt voor je lievelingskoffie, een uitgebreide lunch & bistro klassiekers met een moderne draai. In de stemming voor een drankje? Check dan hun uitgebreide aanbod aan cocktails.

De Clercqstraat 79, Amsterdam

Lion Noir – Centrum

Bij Lion Noir waan je je even in een oase van rust en ontsnap je aan de drukte van de binnenstad. In de kenmerkende binnentuin laat je even alles van je afglijden, onder het genot van een heerlijke lunch.

Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam

De Biertuin – Oost

Eenvoudig maar goddelijk: maak kennis met de biertuin. Vooral de bierliefhebber is hier helemaal op haar plek. Maar ook als je niet zo’n bierdrinker bent is deze tent het bezoeken waard. En ook het terras aan het Oosterpark is erg fijn.

Continue Reading
To Top