Connect with us

Wist je dat je gelukkiger bent als je felle kleuren draagt? Maak kennis met dopamine dressing

Blije dame in rode jurk

Fashion

Wist je dat je gelukkiger bent als je felle kleuren draagt? Maak kennis met dopamine dressing

Als je gelukkig bent, dan straal je en is dat van buiten te zien. Maar wist je dat je dit concept ook kan omdraaien? Wij stellen je graag voor aan het begrip dopamine dressing. Wie zich in felle kleuren hult, bepaald daarmee haar mood. Laat dat nou precies zijn waarmee jij jouw sombere dagen een positieve draai geeft.

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Dat fix je door jezelf meteen in de juiste outfit te hijsen. Zwart, wit en grijs gaan je heus niet vrolijker maken, dus kom maar door met die kleurrijke items.

Wat is dopamine dressing?

Dopamine dressing is wat ons betreft één van de beste lifehacks ooit. En daarom zijn wij Karren Haller – de uitvindster van dit fenomeen – eeuwig dankbaar. Volgens Haller ben je zelfverzekerder wanneer je felle kleuren draagt en straal je dit ook uit. Die kleurrijke outfit kan net het duwtje in de rug zijn naar die positieve stemming en heerlijke zelfverzekerdheid.

Het klinkt nu heel simpel, maar het zijn allemaal neurologische effecten die ervoor zorgen dat jij je beter voelt in een fleurige outfit. Onze ogen nemen de gehele tijd kleur waar, waardoor er een seintje naar onze hersenen gezonden wordt. Dit seintje komt aan in het gedeelte van de hersenen waar onze emoties wonen. Door de kleuren te associëren met bepaalde gevoelens, heeft dit onmiddellijk invloed op jouw stemming.

De werking van verschillende kleuren

Energie boost nodig? Ga dan voor een rode look. Het dragen van rood schijnt gelijk te staan aan het oppeppende koffietje in de ochtend. Als je liever wat enthousiaster wil zijn, dan ga je voor geel. Voel je je een beetje onzeker? Dan is Fuchsia de kleur die je nodig hebt. Tot slot is er nog blauw, dit is dé kleur als je de rust wilt bewaren. Deze kleur zorgt ervoor dat je het hoofd koel houdt en relaxte dag hebt.

Het mag duidelijk zijn: met hoe jij je kleedt, bepaal je in welke stemming jij de dag start. En laten felle kleuren nu net de trend van dit najaar zijn. In het geel ben je niet alleen optimistisch en enthousiast, maar ook nog eens hartstikke on trend. Hetzelfde geldt voor roze en blauw, ook dat zijn de kleuren van deze herfst en winter. Ons advies? Stap eens af van het basic zwart, grijs en nude. Laat je gaan met de kleuren, het heeft meer effect dan jij denkt.

Continue Reading
To Top