Connect with us

Last van pluizig haar? Dit is hoe je het fixt

Pluizig haar

Beauty

Last van pluizig haar? Dit is hoe je het fixt

Als het weer wat kouder en regenachtig wordt, dan gaan onze lokken een eigen leven leiden. Niet is vervelender dan een bos haar die je niet meer onder controle hebt. Heb jij ook last van pluizig haar? Geen stress, wij vertellen je hoe je binnen no-time van dit probleem afkomt.

Een paar pluizige haren gooien snel roet in het eten van jouw mooie, verzorgde kapsel. Het is natuurlijk geen ramp, maar liever hebben we glanzende lokken. Als je haar pluist is het tijd om het extra te verzorgen en het nieuw leven in te blazen. Hoe je dit doet, dat gaan wij je nu vertellen.

Hoe ontstaat pluizig haar?

De oorzaak van pluizig haar is heel simpel: uitdroging. Je haar komt vocht te kort, waardoor het afbreekt en gaat pluizen. Hoe jouw haar zo uitgedroogd komt, dat verschilt. Het kan zijn dat je te warm doucht of je haar te vaak wast, of dat je te veel gebruikt maakt van hitte op je haar.

Hoe voorkom je het?

Voorkomen is beter dan genezen, daarom houd je de vochtbalans van je haar het liefst constant op pijl. Maar hoe? Door te letten op de temperatuur waarop je doucht, bijvoorbeeld. Hoe heerlijk een hete douche ook is, je kapsel gaat er niet zo lekker op. Een paar graden kouder douchen helpt al erg.

Ook het té vaak wassen van je haar en het nat borstelen doen niet veel goeds voor je coupe. De kunst is om beschadiging zoveel mogelijk te beperken, van beschadiging komt pluis. Verminder daarom het gebruik van hitte styling – zoals de föhn, krultang en stijltang – zoveel mogelijk als je gladder haar wil. Toch je haar krullen? Doe dat dan op de heatless manier, door je haar om een haarband of sok te wikkelen.

Hoe je pluizig haar wegwerkt

Soms is het al te laat en zit er niets anders op dan die pluizige lokken te verbloemen. Op dit moment zijn de kapper, anti-pluis shampoo en conditioner je beste vrienden. De meeste pluis haal je weg door je gespleten puntjes door de kapper te laten bijknippen. Hiernaast werkt het om te wassen met een anti-frizz shampoo en je lokken intens te voeden met een rijke conditioner of een haarmasker. Wedden dat de pluis als sneeuw voor de zon verdwijnt?

Met slechts een paar simpele aanpassingen in jouw dagelijkse routine zijn pluizige lokken verleden tijd.

Continue Reading
To Top