Connect with us

Deze vijf essentiële beautyproducten mogen niet ontbreken in jouw skincare routine

Beautyproducten

Beauty

Deze vijf essentiële beautyproducten mogen niet ontbreken in jouw skincare routine

Een gezonde, verzorgde huid willen we allemaal wel. We denken dat we daar twee keer per dag een ingewikkelde skincare routine voor moeten uitvoeren, maar niets is minder waar. In slechts vijf simpele stappen breng jij je huid in topconditie. Wij leggen je uit welke onmisbare producten een plekje verdienen in jouw routine.

Weg met alle omslachtige, ellenlange huidverzorging routines en erin met het eenvoudige vijf-stappenplan. Een goede verzorging hoeft niet lang te duren, zolang je maar de juiste stappen aanhoudt.

Stap 1: Cleanser

Een goed begin is het halve werk. Start met het reinigen van je gezicht, zodat je tijdens de volgende stappen optimaal resultaat behaalt. Je huid cleansen is nodig, zo voorkom je dat oude make-upresten en ander vuil zich ophoopt in je poriën. Check welke cleanser aansluit bij behoeften van jouw huid. Heb jij een vettere huid? Zorg dan voor een diep reinigende cleanser, terwijl je met een droge huid liever gaat voor een milde variant met voedende eigenschappen.

Stap 2: Toner

Met schoon bedoelen we ook écht schoon. Om de laatste restjes vuil van de huid te halen gebruik je een toner. Je brengt wat toner aan op een wattenschijfje en haalt deze over je gereinigde gezicht. Wedden dat jij versteld staat van de hoeveelheid vuil die alsnog van de huid komt?

Stap 3: Treatment serum

Tenzij je gezegend bent met een zijdezacht babyhuidje, is een treatment serum een onmisbare stap in jouw routine. Denk hierbij aan serums met actieve ingrediënten als niacinamide, AHA of hyaluronzuur. Dit soort stoffen verhelpen verschillende huidproblemen en verrichten vooral wonderen als ze langer intrekken, daarom breng je een treatment serum ’s avonds aan.

Stap 4: Moisturizer

Een moisturizer is een vocht inbrengende crème, die je zowel ’s ochtends als ’s avonds kan aanbrengen. Houd je huid zacht, soepel en veerkrachtig met een moisturizer. Ook in deze crèmes zitten vaak actieve ingrediënten, die allemaal een bijzondere werking hebben. Let er goed op dat je een moisturizer gebruikt die past bij jouw huidtype – zo creëer je een maximaal resultaat.

Stap 5: Zonbescherming

Wist je dat onze huid iedere dag wordt blootgesteld aan schadelijke Uv-straling? Ook als het een grijze dag lijkt laten de wolken nog 80% van de straling door. Om versnelde huidveroudering te voorkomen is het belangrijk dat jij je gezicht beschermt met een SPF. Voeg dit als laatste stap toe voor optimaal effect.

Het vergt een klein beetje discipline, maar wanneer je deze stappen regelmatig uitvoert, zie je dit terug aan de conditie van je huid. Op naar flawless skin.

Continue Reading
To Top