Connect with us

Heb je sport supplementen nodig tijdens het droogtrainen?

Joggen met muziek in

Adore

Heb je sport supplementen nodig tijdens het droogtrainen?

De zomer nadert! In de lente realiseren steeds meer sporters zich dat het maar eens tijd wordt om te gaan beginnen met droogtrainen. Vaak is er sprake van een beperkte tijdsperiode waarin een bepaald doel kan worden gehaald. Dit doel is meestal het verliezen van een bepaalde hoeveelheid vet (zonder spiermassa te verliezen).

Veel sporters willen meerdere middelen inzetten om hun doel te bereiken. Een van deze middelen is het gebruiken van supplementen. Is dit nodig voor het droogtrainen? Lees hier meer over in dit artikel!

Droogtrainen en sport supplementen

Wil je je doelen bereiken, dan is het altijd van belang om te onthouden dat de juiste voeding en training het belangrijkst zijn. Wanneer je voeding in orde is, en je goed en regelmatig traint, zet je de belangrijkste stappen. Daaromheen kun je vervolgens kijken voor optimalisaties. Dit zijn dus geen essentiële onderdelen van het droogtrainen (cutten), maar kunnen wel helpen. 

Een sport supplement is geschikt als ondersteuning tijdens het droogtrainen. Net zoals voor andere doelen, kan een supplement ook voor het droogtrainen een ondersteunende factor hebben. Welke supplementen hier dan voor geschikt zijn, lees je hieronder.

Supplementen voor droogtrainen

Is jouw voeding in orde, en train je regelmatig? Dan kun je kiezen voor bepaalde sport supplementen ter optimalisatie en het beter bereiken van je doelen. Hieronder zie je twee voorbeelden van geschikte supplementen.

BCAA aminozuren

BCAA’s (vertakte keten aminozuren) zijn essentiële aminozuren; ons lichaam kan ze niet aanmaken. Wel zijn BCAA’s geschikt voor tijdens het cutten. Enerzijds beschermen BCAA’s je spieren, en zorgen ze voor een sneller herstel. Anderzijds helpen BCAA’s met het voorkomen van spierverlies. Dit is belangrijk, omdat je tijdens het cutten natuurlijk afvalt. Je doel is echter om zoveel mogelijk in vet, en zo weinig mogelijk in spiermassa af te vallen. Dit is waar een sport supplement als BCAA mee kan helpen.

Eiwitshake – Whey Isolate

Eiwitten zijn natuurlijk van belang voor je spieren. Voor spierbehoud en spierkracht is het belangrijk om voldoende eiwitten te consumeren. Dit lukt helaas niet altijd via voeding, of niet op een makkelijke manier. Dit is waar eiwitshakes uitkomst bieden. Je krijgt op een snelle manier veel eiwitten binnen. 

Kies hierbij wel voor Whey Isolate (isolaat). Dit is een shake met zoveel mogelijk eiwitten en minder andere stoffen, en dus het meest ideaal voor tijdens het droogtrainen.

Verder zijn er voldoende andere sport supplementen die mensen gebruiken voor het droogtrainen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cafeïne, glutamine, en extra vitamines. Het is prima mogelijk om meerdere supplementen in te nemen; uiteindelijk gaat het erom dat je ze wel gebruikt als extra bij het juist eten en goed trainen.

Continue Reading
To Top